Semua Tentang Penipuan Loteri

Semua Tentang Penipuan Loteri

Perkara yang Anda Perlu Tahu Mengenai Penipuan Loteri

Dengan kejayaan loteri di seluruh dunia telah datang sekumpulan penipuan loteri. Kebanyakan penipuan loteri terdiri daripada komponen asas yang sama. Pertama, mereka mendapat nama dan alamat e-mel, alamat rumah atau nombor telefon anda. Kedua, mereka menulis e-mel atau surat penipuan kepada anda yang berpura-pura menjadi bank, peguam atau syarikat. Selepas anda menghubungi penipu, mereka cuba mendapatkan maklumat peribadi anda dan kemudian mungkin mencuri identiti anda. Selepas mereka melakukan ini, mereka boleh menggunakan kad kredit anda, membuat pinjaman atas nama anda, melakukan jenayah di bawah nama anda, dan juga mendapatkan pekerjaan menggunakan nama anda. Jangan jatuh ke dalam perangkap ini! Hanya bermain loteri rasmi yang dikendalikan oleh kerajaan dan jangan berikan maklumat peribadi anda pragmatic demo indonesia

Beberapa Contoh Penipuan Loteri

Terdapat banyak penipuan loteri di UK, Sepanyol, dan hampir di mana-mana. Sebagai contoh, pada tahun 2004 penipuan loteri telah digubal di Tennessee dan Amerika Syarikat yang lain. Penipuan ini menjejaskan beberapa penduduk AS dan menelan belanja ribuan dolar kepada penduduk. Terdapat mangsa penipuan loteri dalam loteri New Mexico, loteri Tennessee dan loteri Mississippi. Pada dasarnya penipuan itu menghantar surat palsu kepada bakal mangsa yang memanggil organisasi mereka sebagai ‘Universal Lotto Promotions. Mereka memberitahu individu bahawa mereka telah memenangi $50,000 tetapi mereka perlu membayar apa yang mereka panggil yuran pelepasan untuk mendapatkan hadiah mereka dan yuran itu akan ditolak daripada hadiah. Selepas individu membayar yuran mereka menerima cek palsu dan menyedari mereka telah ditipu.

Cara Mengenalpasti Penipuan Loteri

Jika anda menerima surat yang mengatakan anda telah memenangi loteri dan anda ingin mengetahui sama ada ia adalah satu penipuan, berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan. Anda tahu surat itu adalah penipuan jika anda tidak membeli tiket loteri, anda tidak tinggal di negara loteri, anda tidak mendaftarkan nama atau maklumat anda sebelum anda dibenarkan membeli tiket di tapak web loteri dalam talian, atau anda tidak pernah mendengar nama loteri. Terdapat juga kenyataan yang boleh membantu untuk mengenal pasti surat sebagai penipuan seperti, ‘Semua peserta dipilih melalui sistem undi komputer yang diambil daripada 30,000 nama dari Australia, New Zealand, Amerika…’, ‘Disebabkan campuran beberapa nombor dan nama, kami meminta anda menyimpan anugerah ini daripada notis umum…’, ‘Loteri ini telah dipromosikan dan ditaja oleh …Ted Turner, Jesse Jackson, Bill Gates, dsb.’

-Nota penting. Tiada tapak web loteri yang sah wujud tanpa peraturan yang sah disiarkan yang boleh disahkan di laman web rasmi negeri.

Membeli Tiket Loteri

Memandangkan kebanyakan negeri tidak membenarkan penjualan tiket loteri dalam talian, anda perlu membeli tiket loteri di peruncit loteri terdekat. Loteri Eropah telah membenarkan pemain membeli tiket loteri dalam talian selama bertahun-tahun dan langkah itu telah sangat berjaya. Pemain di Eropah boleh log masuk ke laman web lotto dan membuat pembelian loteri dalam talian dari privasi dan keselesaan rumah mereka sendiri. Kebanyakan pakar loteri percaya bahawa penjualan tiket loteri dalam talian adalah idea yang sudah tiba masanya.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *